V Ostrově opravují část Staroměstské ulice k zahrádkám

3. srpen 2016

Nového povrchu se během letních měsíců dočká dosud nezpevněná cesta u vodárny k zahrádkám v ulici Staroměstská v Ostrově, a její bezprostřední okolí. Stavba za téměř 1,7 milionu korun začala v polovině července a hotovo bude do konce srpna.

Součástí rekonstrukce Staroměstské ulice k zahrádkám je nový povrch cesty, odvodnění místa, obrubníky, 90 metrů dlouhý plot mezi cestou a areálem vodárny a zatravňovací dlažba před garážemi.

Vznikne zde také nové kontejnerové stání a přibude jedna lampa veřejného osvětlení přibližně v polovině cesty. Úprav se dočká také vjezd a vstup do zahrádkářské kolonie.

„Povrch čtyři metry široké cesty bude z betonové dlažby, firma také provede její asfaltové napojení na Staroměstskou ulici a na vjezd do areálu vodárny,“ říká Jiří Diviš z odboru správy majetku ostrovského městského úřadu.

Stavba je financována z rozpočtu města a není zdaleka jedinou. Radnice také v uplynulých dnech opravila například přístup k mostu do zámeckého parku a předpolí hřiště Domu dětí a mládeže ve Školní ulici.

Místo se dočkalo nového asfaltového chodníku, který nahradil původní nezpevněnou štěrkovou cestu pro pěší. Chodník je nyní také lemován obrubníky, okolí je upravené a zatravněné. Upraveny byly také nájezdy k soukromým pozemkům. Vjezd na hřiště i vchod do areálu mají novou podobu a nový povrch.

Tyto práce přišly městskou pokladnu na téměř 400 tisíc korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio