V Chebu už brzy začne rekonstrukce Riegerových sadů

13. září 2016

Během několika dnů bude zahájena první etapa celkové revitalizace Riegerových sadů v Chebu. Dojde zde k rekonstrukci a doplnění cestní sítě, vybudování nového veřejného osvětlení a úpravám ploch pro budoucí dětská hřiště.

První etapa má být hotova do konce října. Stát bude méně, než byl odhad nákladů v projektu.

"Počítalo se s částkou téměř 2,6 milionu korun, výsledná cena je přibližně o 300 tisíc nižší. Ušetřené peníze použijeme na nákup herních prvků,“ říká starosta Petr Navrátil.

V příštím roce pak bude probíhat závěrečná druhá etapa, která zahrnuje sadovnické práce a instalaci nového mobiliáře. Jeho součástí budou i dvě menší herní zákoutí pro malé děti a jedno větší hřiště pro starší děti.

Riegerovy sady jsou po Městských sadech druhým z velkých chebských parků, který projde celkovou revitalizací. V současné době se již také připravuje rekonstrukce Sadů míru, které leží v samotném centru města u autobusových zastávek na takzvané Křižovatce.

„Projekt na jejich rekonstrukci byl zpracován již před několika lety, ale navrhované úpravy byly značně velkorysé. Zahrnovaly například řadu vodních prvků, a tedy i velmi drahé. Nyní proto připravujeme jednodušší variantu,“ doplnil starosta.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio