Vysloužilý nábytek hyzdí ulice Chodova. Viníkům hrozí až desetitisícové pokuty

26. říjen 2016

S neuvěřitelnou lidskou lhostejností se setkávají v posledních týdnech pracovníci Chodovských technicko-ekologických služeb (CHOTES) v ulicích města, kde odklízí pohozené kusy nábytku a další nepotřebné věci. Chodov má přitom vypracovaný efektivní systém sběru a odvozu komunálního odpadu.

„Trend posledních let je, že množství kusového odpadu se navyšuje,“ uvedl jednatel CHOTESu Rudolf Pocklan. Podle něj se náklady na odstranění tohoto typu nepořádku ročně šplhají do statisíců korun. „Odhad na příští rok je 350 tisíc,“ upřesnil jednatel.

„Ukládání rozměrného odpadu mimo určené nádoby je přestupek,“ upozornila Ilona Nehybová z chodovského odboru správy majetku s tím, že lidem hrozí v krajním případě pokuta až 50 tisíc korun.

„V minulých letech byl v Chodově vybudován moderní sběrný dvůr, kde mohou občané bezplatně uložit jakýkoliv odpad. Dále pokračuje přistavování velkokapacitních kontejnerů v různých částech města a přes všechna tato opatření se nám v poslední době množí případy, kdy bezohlední spoluobčané zanechávají starý, vystěhovaný nábytek na ulici,“ nechápe jednání některých Chodováků místostarosta Luděk Soukup.

Chodovský sběrný dvůr má jako jeden z mála v regionu otevřeno sedm dní v týdnu, k dispozici jsou navíc velkokapacitní kontejnery. Rozpis jejich umístění je například uveden na webových stránkách města.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio