Lávka přes karlovarské Horní nádraží bude levnější, než se čekalo

7. listopad 2016

Lávka přes Horní nádraží v Karlových Varech vyjde levněji, než očekával projekt. Ve výběrovém řízení zvítězila nabídka za 25 milionů korun, což je o pět milionů méně než projektové náklady. Stavbu je ale nutné sladit s rekonstrukcí nádraží a úpravou kolejiště, která začne příští rok.

Samotná lávka by měla být dokončena do 30. listopadu 2017. Skutečný termín ale bude záviset na tom, jak budou postupovat práce na úpravách kolejiště.

V současné době se vybírá zhotovitel modernizace nádraží. Celkové náklady na stavbu činí více než 636 milionů korun a podle předpokladu by měla být hotova do konce roku 2018.

„Očekáváme do konce roku uzavření smlouvy a zahájení přípravných prací. Samotné výlukové práce začnou na jaře 2017," říká Marek Illiaš ze Správy železniční dopravní cesty (SŽDC).

Na karlovarském Horním nádraží se zároveň dokončuje nová odbavovací hala za zhruba 80 milionů korun, kde je rovněž investorem SŽDC. Hala měla být hotova už letos, kvůli zpoždění stavby se ale její dokončení odkládá na začátek příštího roku.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio