Vysoká škola v Sokolově otevírá nové obory na podporu podnikání

1. prosinec 2016

Vysoká škola podnikání a práva (VŠPP)chce vyhovět poptávce a nabídnout podnikatelům z Karlovarského kraje kvalitní vzdělání. V Sokolově pro ně proto otevře nové studijní obory. Od minulého roku se zde navíc uchazeči mohou hlásit i do magisterského studia.

V letošním akademickém roce čeká Vysokou školu podnikání a práva v Sokolově řada změn. Škola chce studentům pomoci, aby je při hledání vhodného oboru neomezovala lokalita, kde žijí nebo pracují. VŠPP se proto rozhodla sjednotit obory na všech pobočkách.

Uchazeči o studium v Sokolově si tak budou moci vybrat z nově otevřených oborů jako je Právo v podnikání a Právo ve veřejné správě. Novinkou bude i otevření samostatného oboru Podnikání, který nahradí Manažerskou ekonomiku.

„Zavedením podnikatelského oboru reagujeme na poptávku trhu v Karlovarském kraji, která si žádá především vzdělané podnikatele,“ říká Miluše Bartoňková, ředitelka VŠPP v Sokolově.

Škola prochází změnami i z hlediska profilu studentů

Zatímco ještě před pěti lety na sokolovské pobočce studovali zejména podnikatelé starší 30 let, dnes se ke studiu hlásí i mladší ročníky. „Zakládáme si na tom, aby studenti dokázali znalosti nabyté při studiu efektivně využívat v praxi. Můžeme se pochlubit absolventy, kteří zefektivnili fungování vlastního podniku,“ dodává Miluše Bartoňková.

Nové obory se budou vyučovat již od nadcházejícího letního semestru. Stačí vyplnit elektronickou přihlášku na stránkách školy.

Na pobočce v Sokolově mohou studenti pokračovat v magisterském studiu od roku 2015. VŠPP se stejně jako v předchozích letech snaží vyjít vstříc pracujícím a nabízí kombinovanou formu studia. Pro přijetí musí uchazeč doložit maturitní vysvědčení a projít motivačním pohovorem.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio