Z Karlových Varů se v březnu začne létat do Düsseldorfu

9. prosinec 2016

Letecká společnost Germania Airlines bude provozovatelem historicky první přímé letecké linky spojující Karlovými Vary s významným centrem v západní Evropě. Lety do Düsseldorfu budou provozovány dvakrát týdně. Létat se začne 26. března 2017.

Poprvé v historii tak bude Karlovarský kraj prostřednictvím pravidelné letecké linky spojen s destinací v západní Evropě. Dva lety týdně propojí Düsseldorf, hlavní město německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, které je také významným mezinárodním obchodním a finančním centrem, s Karlovými Vary od začátku platnosti letního letového řádu.

„Zavedení nové pravidelné letecké linky je mimořádnou událostí, která znamená atraktivní příležitost přivést k nám do regionu návštěvníky z další německé destinace a otevřít kraj přílivu turistů. Stejně tak budou mít možnost lidé z kraje využít letecké spojení pro návštěvu oblasti Severního Porýní-Vestfálska,“ říká náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

„Uvědomujeme si, že lety do Düsseldorfu samozřejmě nepokryjí výpadek v počtu turistů především z Ruské federace, o které letiště v minulosti přišlo, ale otevírají novou cestu k rozvoji letiště a cestovního ruchu v kraji,“ dodal Hurajčík.

Letadla mezi Karlovými Vary a Düsseldorfem budou létat ve čtvrtek a v neděli, což poskytuje atraktivní možnost pro německé i české cestovatele navštívit druhou zemi jak na krátkodobou návštěvu, tak i na delší cesty a pobyt, protože obě destinace nabízejí svým návštěvníkům širokou škálu poznávání a aktivit.

Lety budou provozovány letadlem typu Boeing 737-700 o kapacitě celkem 148 míst v ekonomické konfiguraci. Ceny jednosměrných letenek začínají na 49 euro včetně všech poplatků.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio