Odpad z Chebu se bude dál vozit na překladiště do Chocovic

15. leden 2017

Komunální odpad z Chebu se bude nadále vozit na překladiště do nedalekých Chocovic. Ve výběrovém řízení zvítězila s nejlevnější nabídkou společnost Marius Pedersen, která překladiště provozuje.

„Vítězná firma nabídla cenu 1220 korun za tunu odpadu, který od nás převezme. Bude to vypadat tak, že městská společnost Chetes naloží odpad ve městě a převeze jej do Chocovic. Tam už se dál o odpad postará Marius Pedersen," říká starosta Petr Navrátil.

Odpad pak firma převáží velkoobjemovými kontejnery na skládku v Tisové u Sokolova. Dosud stejná společnost zajišťovala komplexní služby v oblasti svozu a nakládání s odpady v Chebu. Město se ale rozhodlo svoz předat do rukou městské firmy.

Chebské technické služby už mají objednaná svozová auta a nyní shánějí zaměstnance. Kontejnery už město od současného provozovatele nakoupilo.

Podle současných odhadů by Cheb měl ve výsledku na svozu odpadu ušetřit. Na služby spojené s odpady dává zatím kolem 40 milionů korun ročně. Pokud se potvrdí odhady, po převzetí městskou firmou by to mohlo být zhruba o tři miliony méně.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio