Chodovské základní školy dostanou nové moderní učebny

16. leden 2017

Moderní vybavení pro celkem šest učeben ve svých třech základních školách plánuje Chodov na Sokolovsku. Třídy mají učitelům a žákům posloužit při výuce jazyků a odborných předmětů.

„Jednalo by se o čtyři jazykové učebny a dvě odborné,“ upřesnil místostarosta Luděk Soukup. Školy by tak měly nově k dispozici moderní vybavení v podobě počítačů, sluchátek, interaktivních tabulí, nábytku a multifunkčních školních lavic.

Nezbytnou podmínkou pro realizaci projektu, který má být hrazený z drtivé většiny z Integrovaného regionálního operačního programu, je zajištění bezbariérového přístupu. Podle místostarosty to však nebude problém.

„Škola Jana Amose Komenského toto splní po dokončení přístavby, škola ve Školní ulici bude mít učebnu v přízemí a nově tam vybudujeme sociální zařízení pro handicapované a ve škole v Husově ulici je třeba zřídit plošinu pro překonání několik schodů, ale i tam jsou jinak připraveni,“ dodal Soukup.

Záměr je nyní v projektové fázi a radnice nechává připravit žádost o dotaci. Náklady na akci se mají pohybovat kolem šesti milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio