Kraj zajistil lékárenskou pohotovost, pro léky bude možné zajít i o svátcích

22. březen 2017

Lidé v Karlovarském kraji už nebudou muset mít obavy, že během státních svátků zůstanou kvůli zavřeným lékárnám bez potřebných léků. Vedení kraje totiž vyřešilo problém s chybějící lékárenskou pohotovostí.

Karlovarská krajská nemocnice zajistí lékárenskou pohotovostní službu o svátcích v lékárnách karlovarské a chebské nemocnice. Obě lékárny by měly zůstat otevřeny už o Velikonocích. Během roku se jedná o celkem sedm svátečních dní.

Situace ohledně zavírací doby lékáren se před časem zkomplikovala kvůli novele zákona o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě. Změna legislativy způsobila, že o svátcích zůstávají zavřeny i lékárny v hypermarketech.

„Dostali jsme stížnosti občanů, že potřebovali urychleně zajistit léky pro nemocné dítě a nesehnali žádnou otevřenou lékárnu,“ říká krajský radní Jan Bureš.

Čtěte také

„Proto jsme si řešení této věci vzali za své a zajistili ve dnech státních svátků pohotovostní službu právě v lékárnách karlovarské a chebské nemocnice. Lékárny nemocnic budou otevřeny o svátcích od 9 do 21 hodin. Věřím, že to lidé uvítají a pomůžeme jim řešit problém, když lék potřebují opravdu akutně,“ dodává Bureš.

Rozpočet kraje to nebude stát ani korunu. Službu uhradí Karlovarská krajská nemocnice a tržby návštěvníků lékáren.

Karlovarský kraj v současné době zajišťuje lékařské pohotovostní služby pro Karlovy Vary, Sokolov, Cheb, Ostrov a Aš. Lékařská pohotovostní služba funguje v oboru chirurgie a všeobecné praktické lékařství také od loňského 1. března v Mariánských Lázních.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio