Mariánské Lázně chtějí zjistit, jestli najdou kupce pro budovu radnice

15. duben 2017

Město Mariánské Lázně zveřejnilo záměr prodeje budovy, ve které nyní sídlí radnice. Chce tak zjistit, zda by bylo možné pro budovu najít uspokojivé využití.

Pokud ano, otevřela by se šance vystavět moderní správní centrum. V opačném případě by zřejmě město muselo zrekonstruovat současnou budovu.

„Stavět novou ve chvíli, kdy bychom neměli zájemce nebo využití pro tu starou, by bylo hodně nezodpovědné. Nechat další prázdnou budovu ve městě si skutečně nemůžeme dovolit," říká starosta Petr Třešňák.

Budova radnice v Ruské ulici je dlouhodobě zanedbaná. Kvůli špatnému stavu musely být uzavřeny některé kanceláře. Trámy jsou napadené dřevomorkou a ve špatném stavu je i krovová konstrukce.

Čtěte také

Nevýhodou je i to, že je budova obtížně dostupná z vlakového či autobusového nádraží, které jsou od úřadu vzdáleny přes dva kilometry. U budovy je navíc nedostatek parkovacích míst.

Nové správní centrum by mělo na jednom místě soustředit kromě radnice také další instituce, jako je pošta nebo banky. Náklady na jeho vybudování jsou odhadovány zhruba na 200 milionů korun. Kde by správní centrum mělo případně vzniknout, ale zatím není jasné.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio