Jan Tlačil už nebude trénovat Energii. Na karlovarské střídačce skončil

4. květen 2017

U hokejistů Karlových Varů skončil po sestupu do první ligy trenér Jan Tlačil. Jeho nástupce vedení klubu zatím neoznámilo. Nový kouč by ale měl vést letní přípravu, která začíná 15. května.

„Honzovi Tlačilovi je třeba poděkovat za odvedenou práci. Nebyl v lehké situaci, mužstvo bylo mladé a skládalo se v podstatě až během sezony. V baráži na sebe narazila čtyři výkonnostně naprosto stejná mužstva a baráž patřila k nejvyrovnanějším v historii. Bohužel dopadla pro náš klub neúspěšně, proto se vedení rozhodlo pro změnu na postu hlavního trenéra," říká sportovní manažer Jaromír Kverka.

Nejen otázka trenéra byla jedním z bodů jednání majitele klubu Karla Holoubka s vedením Energie. Podnikatel potvrdil, že prostřednictvím svých společností podpoří klub stejnou částkou jako v uplynulé sezoně. Jasným cílem je vybojovat postup zpět mezi elitu.

Čtěte také

„Mám eminentní zájem na tom, aby se náš tým už v příští sezoně vrátil do extraligy. Proto se pokusíme sestavit v rámci možností co nejsilnější tým, abychom byli schopni postoupit do baráže o extraligu. Jsem si plně vědom toho, že minimálně polovina týmů WSM ligy má výbornou kvalitu a že nebude vůbec jednoduché vybojovat první nebo druhé místo, které zaručuje postup do baráže," dodal Holoubek.

Změny v kádru klub zatím chystá. „Na skladbě týmu se každým dnem intenzivně pracuje," doplnil Jaromír Kverka.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio