Z Karlových Varů se bude létat do Taškentu. První letadlo přistane tento týden

20. červen 2017

Provoz na letišti v Karlových Varech obohatí v letních měsících letošního roku letadla společnosti Uzbekistan Airways. Stroje budou létat na trase ze středoasijského Taškentu do Karlových Varů.

„Narůstající zájem uzbecké klientely o cesty do našeho regionu se projevuje dlouhodobě a o zavedení leteckého spojení jednali zástupci letiště již v loňském roce. Bohužel složitý proces získávání víz a zejména vízové kvóty pro Uzbekistán znemožnily realizaci letů v loňském roce,“ uvedl ředitel letiště Václav Černý.

Spojení z Taškentu do Karlových Varů se stane historicky nejdelší leteckou linkou, která bude provozována z regionu. Letová vzdálenost je přibližně 4 300 kilometrů a doba letu bude zhruba 5,5 hodiny. Zároveň se jedná první a jediné přímé letecké spojení provozované mezi Uzbekistánem a Českou republikou od roku 2014.

„Lety z Taškentu jsou dobrým příkladem toho, že náš region může být atraktivní pro návštěvníky z různých částí světa. Byl bych rád, kdyby se spojení mezi Taškentem a Karlovými Vary stalo pravidelnou součástí leteckého provozu na letišti v Karlových Varech i v budoucích letech,“ doplnil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Společnost Uzbekistan Airways vznikla v lednu 1992 a dnes provozuje celkem 36 letadel, která létají do více než 40 destinací. Společnost má ve své flotile letadla včetně nejmodernějších typu Boeing 787. Mezi Karlovými Vary a Taškentem bude létat Airbus A320 od 25. června do 17. září.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio