Návštěvníci filmového festivalu mohou cestovat po okolí Varů

3. červenec 2017

Návštěvníci letošního 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary mohou poprvé využít zvláštní vlaky a autobusy na výlety za zajímavostmi v okolí. Podívat se mohou třeba do lázní Kyselka nebo do návštěvnického centra porcelánky Thun 1794 v Nové Roli.

V prvním červencovém týdnu budou moci zájemci navštívit bývalé lázně. Autobus vyjíždí z bývalé stáčírny v Horově ulici v Karlových Varech do Kyselky a zpět. Ve festivalovém týdnu jezdí šestkrát denně.

Vstupné do Mattoni muzea je v tomto týdnu sníženo o polovinu. V muzeu jsou nyní kromě stálé expozice i kostýmy, které se objevily v seriálu Já, Mattoni. Autobusy Dopravního podniku ale budou jezdit i po festivalu.

Zvláštní vlaky připravily i České dráhy. Od 1. července jezdí mezi Karlovými Vary a Kyselkou. Zvláštní spoj s názvem "Mattoni expres" pojede o prázdninách vždy v sobotu. Odjíždět bude vždy v 9:30 hodin z dolního nádraží v Karlových Varech.

Návštěvnické centrum Thun 1794 ve spolupráci s Českými drahami připravilo také jízdy festivalového vlaku z Karlových Varů do porcelánky v Nové Roli. Historická "singrovka" pojede do soboty mimo státních svátků.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio