Sokolov opraví ulici 5. května a připravuje změny i na sousedním náměstí

8. srpen 2017

Sokolov opraví ulici 5. května. Na pěší zóně vymění betonovou dlažbu za žulovou. Má to být předzvěst budoucích úprav na sousedním náměstí Budovatelů. Tam město zvažuje i podzemní parkování.

„Rozhodli jsme se, že postupnými kroky začneme pracovat na tom, aby náměstí Budovatelů dostalo nový kabát a moderní podobu. Začínáme ulicí 5. května. Betonová dlažba je na mnoha místech propadlá, a když už ji musíme měnit, tak opravu uděláme tak, abychom tam už desítky let nemuseli nic dělat," uvedl starosta Jan Picka.

Výměně dlažby v ulici 5. května budou předcházet i opravy inženýrských sítí pod povrchem ulice. Místo betonové dlažby se město rozhodlo pro žulovou, která je sice dražší, ale trvanlivější. Náklady na rekonstrukci ulice jsou odhadovány asi na pět milionů korun.

Náměstí Budovatelů by podle představ vedení města mělo získat nová parkovací místa v podzemí. Proto radnice zadá provedení sond, které mají zjistit, zda je taková možnost reálná.

V současnosti se dá parkovat na náměstí zatím jen po jeho obvodu. Před časem město pro parkování otevřelo i část vnitřního náměstí, čímž se značně rozšířila možnost krátkodobého stání v centru města.

zdroj: ČTK
Spustit audio