Cheb dokončí úpravy Riegrových sadů, doplní je dětská hřiště

14. srpen 2017

Cheb letos dokončí revitalizaci Riegerových sadů. Po vylepšení parku přijde na řadu mobiliář a dětská hřiště. Celkem dá město na druhou etapu revitalizace téměř 1,3 milionu korun.

Dřevěné herní prvky jsou náročné na údržbu a jejich životnost je mezi pěti až deseti lety, proto město využije kvalitnější a trvanlivější materiály, speciální plasty a hliníkové konstrukce. V Riegrových sadech budou hned dvě dětská hřiště, jedno pro mladší a druhé pro starší děti.

První etapa revitalizace Riegrových sadů se uskutečnila na jaře a stála 2,3 milionu korun. Její součástí byla rekonstrukce a doplnění cest a zpevněných ploch a vybudování nového veřejného osvětlení. Při výběru dodavatele se navíc podařilo proti projektu zhruba milion korun ušetřit. I proto se město v druhé etapě rozhodlo pro dražší, ale trvanlivější variantu dětských hřišť.

Riegrovy sady jsou po Městských sadech druhým z velkých městských parků, který prochází rekonstrukcí. Připravuje se i projekt rekonstrukce Sadů míru, který leží v samotném centru města u autobusových zastávek.

zdroj: ČTK
Spustit audio