Ostrov řeší možné chyby bývalého vedení ohledně hotelu Myslivna

27. září 2017

Možné pochybení bývalého vedení Ostrova v projektu hotelu Myslivna projedná městský kontrolní výbor. Přestože celkovou rekonstrukci hotelu z městského rozpočtu zastupitelé letos v lednu zamítli, projektant k ní dodal městu projektovou dokumentaci za 2,2 milionu korun.

V rozpočtu na ni ale nebyly vyhrazeny peníze. Problém už prověřil interní audit.

„Zastupitelé souhlasili se smlouvou o narovnání - vyplacení dodavatele. A já jsem na základě svých kompetencí zadal internímu auditu, aby zjistil, v čem se pochybilo. Zároveň nám vyvstal druhý problém, stavba silnice v průmyslové zóně, kde došlo také k pochybení v zadání. To jsem také zadal internímu auditu. Ten mi předal dvě zprávy, kde vyjmenoval pochybení. Došlo i k porušení zákona o obcích," řekl starosta Josef Železný.

Čtěte také

Podle něj smlouvu za pět milionů korun o výstavbě příjezdové komunikace do průmyslové zóny podepsal bývalý starosta Pavel Čekan jako fyzická osoba bez souhlasu rady a zastupitelstva.

Kontrolnímu výboru nyní zastupitelé zadali projednat další postup. „Výsledek své práce pak opět předloží zastupitelstvu, kde se to znovu projedná," doplnil starosta.

Právě nejasnosti kolem hotelu Myslivna byly hlavním důvodem k odvolání bývalého starosty Čekana v dubnu letošního roku. Nevyužívaný hotel město koupilo za deset milionů korun, původním záměrem bylo ho zrekonstruovat a společně se soukromou firmou ho mělo město následně také provozovat. To ale zastupitelé nakonec o jeden hlas neschválili a Čekana odvolali.

Železný, který byl do té doby místostarostou, se spolu se dvěma spolustraníky přiklonil k tehdejší opozici a byl zvolen starostou.

zdroj: ČTK
Spustit audio