V Chodově zateplili poslední dvě mateřské školy. Úspornou fasádu dostala také jídelna

5. prosinec 2017

Poslední dvě mateřské školy nechal zateplit Chodov na Sokolovsku. V minulosti se totiž zavázal, že postupně sníží energetickou náročnost všech svých budov.

Na řadu tak přišly školky v ulici Nerudova a Školní. „Nyní máme všechny budovy mateřských škol ve městě zateplené, včetně stacionáře Mateřídouška,“ uvedl starosta Patrik Pizinger.

Zateplení tří propojených pavilónů školky v Nerudově ulici stálo 7,6 milionu korun, přičemž 40 % částky tvořila dotace z Evropské unie. Za práce na školce ve Školní město zaplatilo 4,8 milionu korun. Také tady tvořila 40 % evropská dotace.

Novou zateplenou fasádu má rovněž školní jídelna při základní škole J. A. Komenského, kde se denně stravují stovky žáků. Chodov vyšlo její zateplení i s evropskou dotací na 3,1 milionu korun.

Nyní jsou tak zatepleny všechny mateřské školy ve městě včetně stacionáře Mateřídouška. Město se před časem zavázalo k tomu, že postupně sníží energetickou náročnost všech svých budov.

V budoucnu plánuje vedení Chodova zateplit ještě například budovu radnice. Bez zateplení je také objekt základní školy v ulici Dukelských hrdinů, který letos po dokončení přístavby ZŠ Komenského školáci opustili. Školskou budovu ale chce město v budoucnu kompletně zrekonstruovat pro účely základní umělecké školy.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio