V Chebu mají další upravené místo, renovací prošel park v Podhradu

7. prosinec 2017

Nadační fond Historický Cheb dokončil rekultivaci malého parku v Podhradu. Na místě došlo k renovaci kamenného podstavce pod křížem, přibyla kamenná lavička a celé prostranství bylo upraveno.

Místo navíc bylo upraveno tak, aby mu byla přidána barevnost. Proto vznikly tři záhony trvalek - pro světlé, polosvětlé a zastíněné partie. Velikostně byly pojaty tak, aby nekonkurovaly památkám v prostoru.

Podstavec kříže byl očištěn, výhony na kmenech stromů byly odstraněny. U lavičky, jako dominanty prostoru, byla zvolena kamenná forma, doplňující prostor s dalšími historickými kamennými prvky. Ohled byl brán také na malou možnost jejího poškození či odcizení.

Čtěte také

„Ocenit provedené úpravy bude možné nejdříve v příštím roce, kdy vysazené rostliny prostor barevně oživí a jednotlivé plochy mezi sebou pohledově propojí. Bude to stejné jako u ostatních projektů krajinných úprav, které nadační fond v posledních letech provedl. Příkladem nám může být dnes již velmi pěkné okolí Goethovy lavičky při cestě na Komorní hůrku nebo území bývalého hřbitova v Krásné Lípě,“ uvedla členka správní rady Nadačního fondu Historický Cheb Marcela Brabačová.

Úprava celého parku přišla nadační fond na 100 tisíc korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio