Atletický stadion i lezeckou stěnu, to vše teď nabízí sportovcům ve Skalné

13. říjen 2015

Skalná na Chebsku má nová sportoviště. Kromě fotbalu si zájemci můžou zahrát volejbal, tenis nebo zkusit atletiku. Na své si ale přijdou i ti nejmenší. Pro ně město vybudovalo dětské hřiště, které tady chybělo. Nové prostory radnice otevřela před několika dny.

„Dosud se cvičilo a sportovalo jen na veřejné ploše a ta v mnoha ohledech nevyhovovala,“ říká ředitel školy Stanislav Hercig.

„Já si myslím, že tyto sportovní plochy byly zapotřebí. Základní škola neměla úplně potřebné vybavení pro hodiny tělesné výchovy. Především právě vnější plochy nebyly podle současných standardů,“ tvrdí starosta Skalné Rista Skalová.

Jedno ze dvou hřišť je určeno především pro základní školu a její hodiny tělesné výchovy. Dále potom pro mimoškolní činnost nejmenších. Skalná se může pochlubit značným počtem dětí, které navštěvují místní fotbalový klub.

„Dále potom mají tato hřiště sloužit i široké veřejnosti. To znamená úplně všem. Takže každý, kdo si chce zahrát nějakou míčovou hru, se může objednat a přijít,“ dodává starostka Skalová.

Stavba nových sportovišť ve Skalné stále 18 milionů korun. Město na práce dostalo dotaci z Evropské unie.

Spustit audio