Čestným občanem Karlových Varů bude Marek Eben. Cenu města dostane organizátor půlmaratonu

23. únor 2018

Karlovy Vary letos udělí dvě čestná občanství, a to mnichovskému aristokratovi a exulantovi Michaelu Oronu Kalkertovi a moderátorovi Marku Ebenovi. Cenu města pak dostane italský podnikatel Carlo Capalbo.

Ocenění uděluje lázeňské město každoročně a předává je při slavnostním večeru při zahájení lázeňské sezony. Letos to bude 4. května.

„Rada schválila udělení čestných občanství Marku Ebenovi za dlouholetou propagaci města a Michaelu Oronu Kalkertovi za dlouholetou karlovarskou tradici, a to pořádání setkání evropské šlechty v Karlových Varech," uvedl primátor Petr Kulhánek.

Capalbovi město udělí ocenění za to, že jako spolupořadatel karlovarského půlmaratonu za pět let vytvořil podnik mezinárodních parametrů, který získal zlatou známku atletické federace.

Michael Kalkert je neodmyslitelně spjat s organizací akce "Karlsbader Wochenende", na kterou každoročně přijíždí okolo 600 hostů z celé Evropy a která přináší městu velkou propagaci. Podobně i Marek Eben, dlouholetý moderátor Mezinárodního filmového festivalu, si Karlovy Vary oblíbil, a to nejen při festivalu, ale třeba i při hraní jeho oblíbeného golfu.

Carlo Capalbo je již od roku 2013 hlavním organizátorem půlmaratonu v Karlových Varech. Sportovní akce, které se každoročně účastní mnoho tisíc závodníků nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, získala pro město již velkou mezinárodní publicitu. Hlavní závod je přenášen v přímém přenosu ČT sport do mnoha zemí světa.

zdroj: ČTK
Spustit audio