Cheb chce nahradit zastaralé kamery strážníků moderními

16. listopad 2017

Cheb chce v příštím roce modernizovat kamerový systém městské policie. Dnes už asi 20 let staré kamery mají nahradit moderní s řadou inovací, které mohou strážníkům usnadnit práci.

Na modernizaci kamerového systému a vnitřního informačního systému strážníků se chebská městská policie chystá už několik let. Díky tomu si během posledních čtyř let vyčlenila na investici z vlastních zdrojů asi 3,2 milionu korun. Další peníze by mohla přinést dotace z ministerstva vnitra.

„Chtěli bychom zakoupit co nejmodernější techniku. Nyní už máme časté výpadky, nevyhovuje kvalita záznamu. Chtěli bychom kamery na bázi neuronové sítě, která umějí vyhodnocovat, co kamery zaznamenávají," uvedl ředitel chebské městské policie Martin Hanák.

Moderní kamery dokážou například automaticky rozpoznávat registrační značky vozidel, identifikovat, pokud se někde nashromáždí větší množství lidí, kontrolovat parkovací místa a podobně. Ve výsledku tak mohou zastat část práce, kterou nyní dělají operátoři kamerového systému.

Cheb má nyní 18 stacionárních a jednu mobilní kameru. Data z nich sdílí s Policií České republiky.

zdroj: ČTK
Spustit audio