Cheb hostil střeleckou soutěž Free Contest

15. duben 2014

Cheb hostil v minulých dnech jubilejní 25. ročník mezinárodní střelecké soutěže Free Contest, která byla pořádána jako Evropský armádní šampionát, otevřený Evropský šampionát a šampionát Karlovarského kraje ve střelbě ze samopalu a pistole.

Na financování jednoho z největších evropských střeleckých klání, kterého se pravidelně účastní stovky soutěžících z celého světa, se podílí i město Cheb. Přímo na střelnici proto soutěžící navštívil místostarosta Vladimír Hartmann.

Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo 140 tříčlenných družstev, mimo jiné ze Slovenska, Itálie, Francie, Německa, Ruska či Slovinska. Například z Francie letos přijelo 48 vojáků. Absolutními vítězi soutěže se stali Peter Karásek z IPA Lučenec a Vladimíra Novotná z PSK Cheb 96. Oba přitom byli nejúspěšnější i ve střelbě ze samopalu.

V pistoli se pak nejvíce dařilo Václavu Zímovi z IPA České Budějovice a Světlaně Šofránková z týmu Vojenských lesů a statků.

Slavnostnímu vyhodnocení a předání cen ve františkolázeňském Ingo casinu byl přítomen první zástupce náčelníka generálního štábu Armády ČR, generálmajor Miroslav Žižka nebo předseda výboru pro obranu Parlamentu České republiky David Kádner.

Poděkování patří také Integrované střední škole, Střední zdravotnické škole a vyšší odborné škol a 1. ZŠ, jejichž žáci a studenti pomáhali se zajištěním pořadatelské služby.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio