Cheb odloží investice do budovy azylového domu ve Vrázově ulici

19. leden 2018

Cheb odloží investice do noclehárny ve Vrázově ulici. Místo původně plánovaných tří milionů korun chce letos nové vedení města dát jen 250 tisíc na výměnu oken. Rekonstrukci budovy hodlá radnice sladit s plánovanými investicemi drážních hasičů.

Drážní hasiči totiž plánují přesunutí své základny z areálu nádraží na místo bývalých garáží ve Vrázově ulici. Hasiči nyní čekají na změnu územního plánu a do konce roku by mohli mít odkoupené pozemky. Do dvou let by pak zřejmě mohli začít se stavbou nové základny.

Objekt azylového domu není napojen na kanalizaci. Má jen septik, který sice současnému provozu stačí, ale do budoucna bude zřejmě stejně nutné budovu na kanalizaci připojit.

„Jsme v situaci, kdy tam uděláme kanalizaci za několik milionů a za dva roky přijdou drážní hasiči, kteří budou potřebovat kanalizaci rozšířit nebo upravit a byly by to vyhozené peníze," uvedl starosta Zdeněk Hrkal.

Jak doplnil místostarosta Michal Pospíšil, investice do budovy, kterou využívají sociální služby, město dál podporuje, jen chce k investicím přistoupit s rozmyslem.

Bývalou ubytovnu koupilo město za 2,7 milionu korun. Další asi tři miliony pak dalo na úpravy, aby se do nových prostor mohla přestěhovat ubytovna z areálu bývalých kasáren na Zlatém vrchu. V plánu je pak využití i dalších pater budovy.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio