Cheb postaví v Dolních Dvorech cyklostezku s chodníkem

24. leden 2017

Město Cheb letos postaví cyklostezku s novým chodníkem ve čtvrti Dolní Dvory. Přestože jde spíše o průmyslovou lokalitu, jsou v ní i obytné domy, jejichž obyvatelé se musí do města dostat podél rušného nájezdu z Chebu na D6.

„Chceme, aby cyklostezka začínala na kruhovém objezdu, kde se spojují ulice Karlovarská a Pražská. Pak půjde podél areálu bývalé Západní stavební až k Uhelné ulici. Máme předjednanou i dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury," říká místostarosta Pavel Hojda.

Ačkoli jde o relativně krátký úsek, měřící několik set metrů, náklady budou vysoké. Kromě stezky pro cyklisty chce město postavit i souběžný chodník pro pěší, navíc v komplikovaném terénu vedle hlavní příjezdové silnice do Chebu. Vybudování přijde na více než osm milionů korun.

Protože by stavební práce na cyklostezce mohly omezit provoz na sousední silnici, chce město stavbu sladit s krajskými silničáři, kteří letos plánují úpravu kruhové křižovatky, na níž má stezka začínat.

Cyklostezka může být významná i do budoucna, protože končí v místech, kde by za čtyři roky měla vzniknout nová průmyslová zóna, kterou už vláda zařadila mezi prioritní.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio