Cheb vybuduje naučnou stezku zaměřenou na geologické zajímavosti

24. leden 2018

Cheb připravuje projekt Brána do nitra Země, který upozorní na geologické zajímavosti v okolí města. Vybuduje naučnou stezku od Kachního kamene až po bývalou vyhlídku Egerwarte. Na projektu spolupracuje s německým městem Fichtelberg.

Zatímco v Německu půjde především o sanaci místní štoly, v Chebu vznikne Goethův naučný lesopark. „Stavební část předpokládá náklady 7,7 milionu korun," uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

Na naučné stezce bude doplněn například mobiliář, řezy kamenů, vzniknou pergoly a podobně. Další náklady budou vynaloženy na takzvané měkké aktivity, workshopy, interaktivní informační tabule, propagační materiály nebo další úpravu lesoparku. Celkem by tak mělo jít o asi osm milionů korun.

Cílem chebské části projektu má být zvýšení atraktivity dnes spíše zanedbaného území, které bude nadále sloužit veřejnosti jako vycházková trasa. Partneři projektu připraví vzdělávací a zábavný prostor zaměřený na vybraná témata: geologie, vodstvo, zajímavostí z přírody a historie území.

Do přípravy projektu se zapojilo i město Františkovy Lázně se svými atraktivními lokalitami, přírodní rezervací SOOS a Komorní hůrkou.

zdroj: ČTK
Spustit audio