Cheb vyzývá majitele nemovitostí, aby je uklidili a opravili

22. květen 2015

Radnice v Chebu chce více prosazovat, aby se majitelé o své pozemky více starali a udržovali je uklizené. Pořádek ve městě odstartovalo zasílání dopisů majitelům nemovitostí a první výsledky se pomalu dostavují.

Čerstvý držitel ocenění Historické město roku 2014 se jako každé město potýká s těmi, kteří o svůj majetek řádně nepečují. Černé skládky, nevzhledné ploty nebo zbytky staveb se tak dostaly do hledáčku chebského městského úřadu.

„Obeslali jsme asi 36 subjektů, které jsme vyzvali dopisem, aby svůj pozemek uklidili. V dopise nabízíme i pomoc ze strany města, pokud by nemohli tuto činnost zvládnout sami,“ uvedla místostarostka Daniela Seifertová.

Prvním viditelným důkazem byla nedávná likvidace dvou nevyužívaných garáží ve dvorním traktu ulic Dukelská a Evropská. Zde se přemnožili potkani.

U dvou pozemků se město dohodlo s majiteli na odkoupení. Po pozemcích přijde na řadu i vzhled domů, především těch v historickém jádru.

„Pozemky to nekončí. S kolegy připravujeme fotografie nejrůznějších nevzhledných domů v centru města. Budeme žádat jejich majitele, aby uvedli věci do pořádku. A třetí fáze budou nejrůznější reklamy a poutače, které domy velmi hyzdí,“ doplnila Seifertová.

Město Cheb každoročně vynakládá nemalé částky jako příspěvky majitelům nemovitostí v centru na opravy.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio