Cheb zbourá domy v Májové ulici, peníze pak bude vymáhat po majiteli

1. červenec 2016

Dva domy v centru Chebu půjdou k zemi. Město je nechá zbourat. Na demolici má vyčleněny dva miliony korun.

Demolicí stavby v Májové ulici má skončit kauza dočasných staveb majitele Vojtěcha Kubálka. Kladenský investor měl již před dvěma roky odstranit dva nevzhledné domy.

Dočasné stavby vyrostly v roce 1994 s tím, že zde měly být provozovány zubní ordinace a laboratoře. Využití se však v průběhu let změnilo. Fungovala zde například restaurace, diskotéka i noční klub.

Budovy jsou již několik let prázdné. Povolení přitom platilo na dobu 20 let, která vypršela již před dvěma roky. Poté měly být zbourány. Do dnešního dne se tak nestalo. Současné vedení města usiluje o jejich odstranění i za cenu, že na demolici poskytne vlastní prostředky.

„Město případ předalo exekutorskému úřadu. Jde o dočasné stavby, které měl podle rozhodnutí stavebního úřadu odstranit jejich majitel. K tomu ale ani po dvou letech nedošlo. Náklady na demolici město zaplatí. Zatím máme připravené dva milióny korun. Náklady spojené s demolicí by pak exekutorský úřad po panu Kubálkovi vymáhal,“ říká starosta Petr Navrátil.

Objekty na Májové ulici neustále více chátrají, ale stávají se i noclehárnou bezdomovců. Obyvatelé okolních domů již nějaký čas volají po nápravě.

„Demolice staveb by mohla začít ještě letos. Zatím není jasné, jak bude pozemek dále využíván. Nejspíš zde bude park a travnatá plocha,“ dodal starosta.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio