Chebské technické služby mají nová vozidla

25. září 2016

Zastaralý vozový park Chebských technických služeb (Chetes) čítající na osm desítek vozidel a strojů zažil v posledních týdnech alespoň částečnou obměnu. Dosluhující auta nahradily čtyři lehké náklaďáky a stejný počet osobních vozů.

„Náš vozový park je v dost žalostném stavu. Náklady na opravy jsou vysoké. To je důvod, proč jsme nové vozy pořizovali,“ řekl jednatel Chetesu Ilja Mlátilík..

Všech osm vozů si společnost pořídila na operativní leasing. Za jeden náklaďák například platí přibližně 10 tisíc korun měsíčně. „Tuto cenu jsme vysoutěžili a je výrazně nižší, než cena běžná. Zahrnuje pojištění, veškerý servis nebo i přezutí na zimní pneumatiky. Tento způsob je pro nás výhodný i z hlediska odpisů. Po třech letech budeme moci auta vrátit, nebo je odkoupit,“ vysvětlil jednatel.

Lehké nákladní vozy Chetes využívá pro potřeby údržby zeleně, komunikací, stavební údržbu nebo pro zajištění svozu rozměrných odpadů z domácností v rámci služby Taxi odpad.

„Je to paráda. Do kabiny se nás vejde až sedm. Oproti starým autům je výhodou, že korba se dá sklápět na všechny tři strany. Uveze až dvě tuny materiálu,“ pochvaluje si nové auto řidič Ladislav Kraka.

V současné době připravuje Chetes nákup tří svozových vozů. Od dubna příštího roku začne totiž tato městská společnost v Chebu zajišťovat svoz odpadu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio