Chodov plánuje revitalizaci náměstí ČSM. Obyvatelům už představil studii

12. září 2017

Zcela novou a moderní městskou část, která by v budoucnu mohla vzniknout na náměstí Československé mládeže a v části přilehlého parku, představilo vedení města. Starosta Patrik Pizinger zájemcům ukázal, jak by mohla lokalita vypadat.

„Místo by mělo dostat jinou tvář už jen proto, že v roce 2019 budou odstraněny stávající bílé stánky. Území chceme revitalizovat a změnit,“ vysvětlil záměr starosta.

Nová výstavba by podle něj měla v lokalitě tvořit přirozené centrum, které bude pomyslnou osou propojené s kostelem svatého Vavřince, jenž symbolizuje historickou část Chodova.

Čtyři nové domy mají nabídnout až pět desítek bytů, ve spodní části pak obchody a prostory pro podnikání. Pražský architektonický ateliér JRA, který studii připravil, ve svém návrhu počítá s tím, že nová část bude volně navazovat na park u Kulturního a společenského střediska. „Je třeba ještě dořešit parkovaní,“ poznamenal starosta.

Pokud se městu podaří oslovit investora, v ideálním případě by se mohlo se stavbou začít v letech 2021 nebo 2022. Náklady na celou akci zatím nejsou známy, vyplynuly by až z případné projektové dokumentace.

autoři: Směna ČRo Plzeň , Andrea Strohmaierová
Spustit audio