Chodov zateplí poslední dvě školky, práce proběhnou o prázdninách

22. červen 2017

Poslední dvě mateřské školy nechá v průběhu letních měsíců zateplit Chodov. Radnice se v minulosti zavázala, že postupně sníží energetickou náročnost všech svých budov.

Na řadu tak nyní přijdou školky v ulici Nerudova a Školní. „Po dokončení prací budou všechny budovy mateřských škol ve městě zateplené, včetně stacionáře Mateřídouška.“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger.

Zateplení obou školek mělo podle prvních odhadů stát zhruba 17 milionů korun. Městu se však díky výběrovému řízení podařilo cenu srazit na přibližně 13 milionů bez DPH. Na akci navíc získá dotaci. Vítězná firma provede práce v letních prázdninových měsících.

V letošním roce také bude zateplena také školní jídelna ve vznikajícím školském komplexu ve Smetanově ulici. I tam by měly být práce hotovy do začátku příštího školního roku. V minulých letech se už podařilo zateplit základní školu v Nejdecké ulici a mateřskou školku v ulici Zahradní.

V budoucnu město plánuje zateplit ještě například budovu radnice. Bez zateplení je také objekt základní školy v ulici Dukelských hrdinů, odkud se ale školáci letos v září vystěhují právě do školského komplexu ve Smetanově ulici. O využití prázdné budovy v centru města v Chodově teprve rozhodnou.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio