Chráněnému bydlení v Sokolově pomohou dobrovolníci

3. květen 2015

V rámci dobrovolnického programu Dohromady, který je zaměřený na trávení volného času s lidmi se zdravotním a mentálním postižením, navázalo Chráněné bydlení Sokolov spolupráci s centrem Instand.

Jejich pracovníci pro klienty Chráněného bydlení získávají, připravují a zprostředkovávají dobrovolníky z řad studentů gymnázií. Jedná se především o žáky pedagogických, zdravotnických a vysokých škol a také zájemce v produktivním a nižším seniorském věku.

Program probíhá formou individuálního kontaktu mezi dobrovolníkem a klientem. Dobrovolník poskytuje podporu při trávení volného času, například doprovází klienta při návštěvě kulturních akcí, na výletech, na procházkách, při sportu, při návštěvě kina nebo divadla.

Prvním, kdo využije služby dobrovolnického centra Instand, bude obyvatel Chráněného bydlení, který sem byl přijat z domova pro osoby se zdravotním postižením.

V tomto domově žil čtyři roky a moc rád by se znovu setkal se svými přáteli a pracovníky domova. Nový dobrovolník mu se znovunavázáním kontaktu s jeho přáteli pomůže.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio