Dalovičtí studenti vyrazí na zkušenou do Německa

1. září 2014

Střední odborná škola logistická v Dalovicích vyšle své studenty na zahraniční stáže. Praxi získají ve dvou velkých německých firmách, které sídlí v nedalekém Bergu a Hofu.

Studenty maturitního oboru Provoz a ekonomika dopravy čekají na začátku školního roku dobré zprávy. Jejich žádost o účast na zahraničních stážích splnila náročná kritéria, a tak mohou vycestovat do ciziny.

Díky projektu podpořeného z programu Erasmus+ poznají dopravní, přepravní a skladovou logistiku v praxi. Stáže jim umožní získat nejenom cenné zkušenosti v oboru, který studují, ale i potřebné jazykové znalosti a v neposlední řadě i nové kontakty.

„Vzhledem k tomu, že obor logistika je důležitým odvětvím každé ekonomiky, jsou zkušenosti žáků s prací ve velké zahraniční logistické firmě velkým přínosem pro jejich pozdější uplatnění na trhu práce nejen v rámci České republiky, ale i v rámci celé Evropské unie,“ uvedla ředitelka školy Vladimíra Štrynclová.

Erasmus + je programem Evropské unie pro vzdělávání, odbornou přípravu, mládež a sport. Cílem programu je rozvíjet dovednosti mladých lidí a zvýšit jejich šance na získání dobrého zaměstnání. Program disponuje rozpočtem ve výši 14,7 miliard eur.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio