Další část karlovarské nemocnice se dočká rekonstrukce, na řadu přichází kardiologie

19. leden 2017

Karlovarský kraj chystá opravu třetího nadzemního podlaží pavilonu C v nemocnici v Karlových Varech. Stavební úpravy budou zahájeny v polovině ledna a vyjdou na tři miliony korun.

„Stávající lůžkové oddělení disponuje statutem centra vysoce specializované kardiovaskulární péče, a ten bude v letošním roce obhajovat. Aby splňovalo veškeré parametry, dojde například k navýšení počtu standardních lůžek z patnácti na dvacet. Součástí oprav bude také modernizace stávajícího oddělení,“ říká hejtmanka Jana Vildumetzová.

Kardiologii nemocnice rozšíří o prostory, které se uvolnily po vystěhování dialyzačního střediska. Stavební práce začnou nejprve v těchto místech, následně budou probíhat ve stávajícím oddělení.

„Stavebníci vybudují běžné a nadstandardní pokoje, po kterých je poptávka. Na oddělení nově vznikne také společenská místnost pro pacienty, zázemí pro lékařský personál či vyšetřovna. Přestavba skončí v polovině května letošního roku,“ dodává krajský radní Jan Bureš.

Čtěte také

Výběrové řízení na zhotovitele stavby bylo vyhlášeno na konci listopadu loňského roku. Celkem se do soutěže přihlásilo jedenáct uchazečů. Během stavebních úprav dojde k vybourání stávajícího zdiva, postavení nových příček a dveří či k zavedení nové elektroinstalace a vzduchotechniky.

Komplexní revitalizace budovy, ve které se nachází ambulantní i lůžková oddělení nemocnice, byla zahájena v roce 2015 výměnou oken. Na konci minulého roku byl pavilon C také zateplen, dokončila se nová fasáda, oprava balkonů i schodišť.

Rekonstrukce proběhla v rámci investice za 71 milionů korun, díky které vzniklo nové plicní oddělení. To se přestěhovalo ze staré nevyhovující budovy do nových prostor nástavby.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio