Další projekty za miliony korun bude schvalovat až nové vedení kraje

27. říjen 2016

Končící vedení Karlovarského kraje připraví nástupcům návrh vyrovnaného krajského rozpočtu. Ten počítá i s některými naplánovanými investicemi. Definitivní podobu rozpočtu ale bude schvalovat až nové zastupitelstvo.

„Dodělávají se poslední požadavky odborů krajského úřadu tak, aby byl připravený pro novou koalici. Jak už s ním naloží a jestli tam udělá změny, to už je na ní. Chceme ale, aby byl rozpočet připravený na všechny věci, které zastupitelstvo odsouhlasilo a které se na příští rok plánují," říká hejtman Martin Havel.

Letos kraj hospodařil se schváleným rozpočtem zhruba 4,3 miliardy korun. Rozpočet na příští rok by měl být připravený jako vyrovnaný.

Rozpočet například počítá i s plánovanými investicemi, jako je 100 milionů pro sokolovskou nemocnici nebo první část peněz na rekonstrukci chebské nemocnice, která má stát celkem asi půl miliardy korun.

Na nové vedení kraje také čeká příprava zadávacího řízení na autobusovou dopravní obslužnost. Desetiletý kontrakt by měl mít celkovou hodnotu kolem 2,5 miliardy korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio