Desítky lidí mají stále šanci získat kotlíkovou dotaci. Zbývá 22 milionů korun

17. říjen 2017

Koncem srpna spustil Karlovarský kraj druhou vlnu kotlíkových dotací. Díky ní mohou majitelé rodinných domů získat peníze na výměnu starých neekologických kotlů za nové. K rozdělení zbývá ještě minimálně 22 milionů korun, což vystačí k uspokojení dalších přibližně 220 žádostí.

„Žadatelé, kteří se dosud nerozhodli, jestli se do programu zapojí, mají stále vysokou šanci na získání dotace,“ řekl náměstek hejtmanky Dalibor Blažek. Dotace se pohybují ve výši 75 až 120 tisíc korun, a to podle typu nově pořízeného zdroje vytápění.

Denně je prostřednictvím elektronického formuláře podáno okolo pěti žádostí, přičemž jejich příjem probíhá až do 29. března 2019. Karlovarský kraj ovšem doporučuje s podáním žádosti neotálet, a to i přesto, že už začala topná sezona.

O kotlíkové dotace mohou žádat pouze ti majitelé rodinných domů, jejichž původní kotel se řadí mezi zdroje nesplňující emisní třídu 3, 4 nebo 5. Žadatelé mohou měnit stávající kotle na pevná paliva s ručním přikládáním za automatický kotel na uhlí a biomasu, plynový kondenzační kotel nebo za tepelné čerpadlo.

Podrobná pravidla dotace včetně všech potřebných dokumentů jsou zveřejněna na elektronické úřední desce Karlovarského kraje a na jeho internetových stránkách.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio