Děti v Sokolově mají k dispozici nové zábavní centrum

31. leden 2015

Za účasti představitelů města a Karlovarského kraje bylo v Sokolově otevřeno nové zábavně-vzdělávací Dětské centrum Fantazie. Centrum se nachází v Lipové ulici a nabídne dětem i dospělým, rodinám i firmám zábavu a vzdělávání s kvalitním zázemím.

„Dopoledne zde bude probíhat vzdělávání dětí, například němčina a angličtina pro mateřské školy, a odpoledne zábava na prolézačkách, skluzavkách, trampolínách, autodromu nebo bobové dráze," uvedl podnikatel Radek Makar.

Kapacita zařízení je 150 dětí na prolézačkách a 140 míst k sezení s velkoplošnou televizí nebo projekcí na plátno. V objektu je klimatizace, pro děti a rodiče s dýchacími potížemi je tu solná jeskyně s vodopádem a hudbou na flétnu.

Otevírací doba je od 10 do 19 hodin každý den. Vstupné je ve všední den 150 korun za dítě a 60 korun za dospělého na celý den, o víkendu je cena o několik desítek korun vyšší. Centrum má vlastní autobus s kapacitou 30 dětí na dovoz ze základních a mateřských škol.

Stavbu částečně financovala Evropská unie. První etapa stála 18 milionů korun, v druhé etapě, která má být hotová do konce letošního května, má přibýt venkovní areál s tobogánem, horolezeckou stěnou, tee-pee a dopravním hřištěm. Večer se tu počítá i s akcemi pro dospělé s možností přenocování dětí a v létě s příměstskými tábory.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio