Do Krušných hor se sjede mladá snowboardová elita. Startuje mistrovství světa juniorů

18. únor 2017

Krušnohorský Neklid se v těchto stal dějištěm mistrovství světa juniorů v disciplíně snowboardcross. Nejvyšší juniorská soutěž se pojede na speciálně připravené trati vedle sjezdovky za hotelem Praha.

Nejlepší světoví junioři se utkají o vítězství v divácky velmi atraktivní disciplíně, kterou v České republice reprezentuje Eva Samková. Program závodu odstartoval čtvrtečními tréninky a vrcholí sobotním finále jednotlivců a nedělním finále družstev.

Sobotní večer proběhne v centru Božího Daru slavnostní zahajovací ceremoniál a večerní party. Po celý víkend bude na sjezdovce Za Prahou připraven bohatý doprovodný program.

Ve snowparku na Neklidu se zároveň v sobotu uskuteční závod českého poháru ve freestyle snowboardingu. V areálu tak bude k vidění světová juniorská snowboardcrossová špička, zároveň i nejlepší freestyloví jezdci. K vidění tak bude nejen rychlá jízda v technické trati na čas, ale i freestyle snowboarding s různými triky.

Provozu sjezdovek se závody víceméně nedotknou

Jen je třeba počítat s mírnými omezeními na sjezdovce Za Prahou, kde bude umožněn přednostní průchod závodníkům. Snowpark na Neklidu bude v sobotu pro veřejnost taktéž uzavřen.

Omezen bude průjezd obcí Boží Dar, kdy budou zpřístupněna parkoviště u vleků Hranice a Novako, zbytek obce však bude pro motorová vozidla uzavřen s výjimkou místních a ubytovaných hostů s parkovacími kartami.

Parkování bude umožněno na všech odstavných plochách, nově i na parkovišti situovaném směrem na Rýžovnu. Parkoviště na Neklidu nebude omezeno.

Mistrovství bude po víkendu pokračovat paralelním slalomem na Klínovci a završeno bude freestyle částí ve Špindlerově Mlýně. To proběhne v termínu od 30. března do 1. dubna.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio