Do nemocnic ve Varech a Chebu přibyly přístroje za 66 milionů

1. prosinec 2015

Do nemocnic v Karlových Varech a Chebu přibyly moderní přístroje za téměř 66 milionů korun. Díky evropským dotacím se podařilo získat přístroje například na oddělení onkologie, anesteziologie, mikrobiologie a další.

„Pro nás to znamená doplnění techniky na úroveň, kterou potřebujeme proto, abychom poskytovali spádovou péči pro tento region a aby pacienti museli mimo Karlovarský kraj mířit opravdu jen za velmi specializovanou péčí, " říká ředitel Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Josef März.

Zásadní bylo doplnění onkologie v Chebu plánovacím CT a radioterapeutickým rentgenem. K nejdůležitějším patří i speciální anesteziologický přístroj, který je kompatibilní s magnetickou rezonancí.

Peníze na přístroje získala nemocnice z poslední dotační výzvy programu ROP Severozápad. Za posledních pět let investoval Karlovarský kraj do nemocnic KKN v Chebu a Karlových Varech 1,3 miliardy korun, z toho zhruba půl miliardy získal kraj z evropských dotací.

Do chebské nemocnice v rámci posledních projektů přibyl například lineární urychlovač za 98 milionů korun. V karlovarské nemocnici se dokončuje centralizace lékařské péče.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio