Do nové koncertní sezony vstoupí KSO s novým šéfdirigentem

24. leden 2015

Na postu šéfdirigenta Karlovarského symfonického orchestru dojde se zářijovým začátkem nové, 181. koncertní sezony ke změně na postu šéfdirigenta orchestru.

Stávajícímu šéfdirigentovi Martinu Lebelovi jeho smlouva v létě končí. Po vzájemné dohodě Martina Lebela a ředitele Karlovarského symfonického orchestru Šimona Kaňky nekončí však spolupráce Lebela s KSO. Lebel bude čestným šéfdirigentem a bude řídit vybrané koncerty.

Na základě kompetence ředitele orchestru se novým šéfdirigentem stane dirigent Jan Kučera. Tento dirigent, skladatel a klavírista díky své spolupráci zdejší těleso dobře zná. Řadu let působil, mimo jiné, jako asistent tehdejšího šéfdirigenta Symfonického orchestru Českého rozhlasu Vladimíra Válka.

Jan Kučera jako dirigent spolupracuje s předními českými orchestry, s nimiž kromě klasického repertoáru natočil či veřejně realizoval více než sto symfonických děl soudobých českých či zahraničních autorů, často v premiéře. Pro svou hudební všestrannost a pohotovost je často vyhledáván i k produkcím multižánrových koncertů.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio