Dočasné stavby na Májové ulici v Chebu konečně půjdou k zemi

10. říjen 2016

Již zahájenou demolicí se začíná chýlit ke konci kauza chátrajících staveb v sousedství autobusových zastávek v samotném centru Chebu. Ty zde vyrostly v roce 1994 s tím, že zde budou lékařské ordinace a laboratoře.

Využití se však během let změnilo. Fungovala zde například restaurace, rychlé občerstvení, diskotéka a dokonce i noční klub. V posledních letech byly objekty prázdné a chátraly.

Budovy měly charakter dočasných staveb a po 20 letech měly být odstraněny. Termín přitom vypršel již v roce 2014. Jejich vlastník však přes opakované výzvy k demolici nepřistoupil a následně dokonce skončil v insolvenci, čímž šance, že stavby odstraní, prakticky zanikla.

„Současná demolice probíhá v režii exekutorského úřadu, kterému město na její realizaci poskytlo částku ve výši přibližně 2,3 milionu korun. Tyto prostředky pak bude exekutor po vlastníkovi staveb vymáhat. Není to sice ideální řešení, ale jiná cesta, jak zajistit odstranění těchto zchátralých staveb, neexistuje,“ vysvětlila místostarostka Daniela Seifertová

„S tím, abychom zajistili odstranění staveb, se na nás opakovaně obraceli lidé bydlící v okolí, především v nejbližším panelovém domě. Naprosto chápu, že jim vadilo, že před domem mají rozpadající se objekty, které se navíc postupně staly noclehárnou pro bezdomovce. Jsem proto ráda, že zmizí,“ dodala Seifertová.

Demolice by měla být hotova do poloviny listopadu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio