Dopravní podnik v Ostrově skončil, MHD už zajišťuje jiný dopravce

13. červenec 2017

Dopravní podnik v Ostrově po roce skončil s provozem městské hromadné dopravy ve městě. Zastupitelé koncem června schválili prodloužení smlouvy s ostrovským dopravním podnikem do konce letošního roku.

Ukázalo se ale, že podnik měl uzavřené smlouvy s řidiči pouze do konce června. Dva dny tak v Ostrově městská hromadná doprava vůbec nejezdila, než se městu podařilo vyjednat nového dopravce.

„MHD v Ostrově od 3. července zajišťuje společnost Dopravní podnik Karlovy Vary. Tuto spolupráci jsme navázali poměrně rychle," řekl místostarosta Petr Šindelář.

Autobusy budou ve městě zatím jezdit podle stejných jízdních řádů, zachovány zůstanou i ceny jízdného. V dalších měsících by měly následovat úpravy tak, aby MHD byla úsporná a zároveň obsloužila všechny potřebné lokality.

V budoucnu by mělo být možné využít v autobusech v Ostrově i Karlovarskou kartu

„Smlouvu máme zatím na dobu určitou do konce letošního roku," uvedl místostarosta. Náklady na zajištění MHD by do té doby měly být maximálně 1,9 milionu korun.

Dopravní podnik založilo město Ostrov loni v červenci společně s firmou Ligneta, která do té doby MHD v Ostrově provozovala. Přibyly nové zastávky a počet spojů se výrazně zvýšil. Přesto, že po těchto změnách cestujících přibylo, nestačilo to k vytížení všech spojů a mnohé autobusy jezdily prázdné.

Zvýšily se také náklady na provoz MHD. Zatímco do té doby platilo město ročně 1,2 milionu korun, roční provoz dopravního podniku bude zřejmě stát přes čtyři miliony.

zdroj: ČTK
Spustit audio