Dostal lopatou, zahrabali ho do sněhu. Týraného psa se teď ujali lidé ze Šindelové

Obyvatele horské obce Šindelová na Sokolovsku zaskočil případ brutálně týraného psa. Někdo ho zbil, svázal a v pytli zahrabal do sněhu. Těžce zraněného ho pak na kraji silnice našla náhodná řidička a předala ho do péče odborníků. V okolí Šindelové to bohužel není jediný případ. Tentokrát má ale příběh týraného psa pravděpodobně šťastný konec. V odchytové stanici mu zajistili ošetření. Pes dostal nové jméno Bojar a za několik dní si pro něj přijedou noví majitelé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zchráněný pes Bojar

Zchráněný pes Bojar | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

„Trvalo mu to pět minut, očuchal mě a já jsem mu dala keks. Do deseti minut už byl náš, ale je to ještě štěně, musí se toho hodně naučit,“ říká paní Monika, nová majitelka psa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příběh týraného psa ze Šindelové na Sokolovská má štastný konce. Ujmou se ho místní lidé. Psa si domů odvezou z odchytové stanice za několik dní.

Majitelé jsou ze Šindelové na Sokolovsku. Pro nového člena rodiny mají připravený velký polštář, deku, misky na krmení, ale i obojek a hračky. Odhadem dvouletý kříženec labradorského retrívra je pořád pod dohledem veterinářů. Menší zdravotní problémy mu nedovolily zatím k novým majitelům jít. Ti se na odchytovou a záchrannou stanici obrátili poté, co fotky zbitého psa uviděli na internetu.

„Měl jsem v očích slzy, když jsem viděl, co mu lidé udělali,“ říká Josef Fojtík, který má o psa zájem.

Podle šéfa odchytové a záchranné stanice Petra Prokeše ze stanice v Dalovicích u Karlových Varů byl pes po odchytu chvíli nedůvěřivý, postupně si začal zvykat. Jediné, čeho se bojí, jsou vysocí, robustní muži. Bojar má rád hlavně piškoty, na ostatní jídlo zvyklý nebyl.

„Zájem médií i zájem o Bojara mě překvapil. Brutálností případu jsem bohužel tolik překvapen nebyl,“ dodal Prokeš.

Případ Bojara totiž není ojedinělý, což potvrdil i nezávislý starosta Šindelové na Sokolovsku Jaroslav Benda. V prosinci našli místní lidé uvázaného psa v lese u stromu. Ve velkých mrazech tam ležel několik dní. Nepřežil.

Bojar má větší štěstí. Díky síle žít, si sám pomohl ze silonového pytle a zpod sněhu se vyhrabal. „Musel mít strašnou touhu po životě. A dokázal to,“ říká Benda.

Policie teď týrání zvířete řeší. Majitele psa ale zatím nenašla.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme