Hala pro míčové sporty v Karlových Varech bude hotová na jaře. Stavebníci budou pracovat i v zimě

21. listopad 2014

Na projektu nové karlovarské haly pro míčové sporty stavbaři od začátku června prostavěli téměř 18 milionů korun. V současné době firmy pracují hlavně na zázemí pro sportovce a stavění prvních zdí. Projekt za téměř 100 milionů korun zajišťuje radnice s přispěním ROPu Severozápad.

Projektová kapacita nové sportovní haly má činit 560 sedících diváků. Vedení města ale usiluje o úpravy projektu, které by umožnilo navýšení kapacity. Nová hala vzniká v blízkosti KV Arény a Bazénového centra.

Termín dokončení chtějí vybrané firmy dodržet, přestože staveniště převzali teprve v začátku června. Stavba se proto nezastaví ani v zimě.

„Samozřejmě záleží na průběhu zimy a klimatických podmínkách s tím, že práce by mohly už v zimě částečně probíhat v prostorách, které budou temperovány. I náš stavební dozor říká, že harmonogram je reálný. 30. května je termín, kdy bude hotovo,“ potvrzuje karlovarský primátor Petr Kulhánek.

Nová hala pro míčové sporty by měla částečně nahradit kapacitně nevyhovující areál v Jízdárenské ulici. Zájem o míčové sporty navíc v lázeňském městě stoupá. I s ohledem na činnost nedávno založeného volejbalového klubu.

autor: zdt
Spustit audio