Historická pražská silnice v Karlových Varech je opět poškozena. Naboural do ní další neukázněný řidič

26. květen 2016

Karlovarskou starou pražskou silnici poškodila automobilová havárie. Kamennou zídku v horní části komunikace prorazil nepozorný řidič, který nezvládl prudkou pravotočivou zatáčku. V ochranné bariéře silnice je veliký otvor.

Část kamenných desek se zřítily do třímetrové hloubky. Dopravní nehodu vyšetřuje policie. Místo nehody navštívili i pracovníci magistrátu. Po předběžné prohlídce je zřejmé, že město za opravy zaplatí stovky tisíc korun. Radnice bude následky havárie řešit jako pojistnou událost.

V průběhu jednoho roku jde o druhé vážné poškození této komunikace motorovým vozidlem. Následky havárie z loňského podzimu přitom ještě radnice neodstranila. I v tomto případě vedení města řešilo finanční zajištění oprav s pojišťovnou. Rekonstrukce poškozené zdi bude stát téměř půl milionu korun. Práce mají být hotovy do začátku letošních prázdnin.

Karlovarskou starou pražskou silnici opět poškodil nepozorný motorista

Stará pražská silnice, známá také jako „Panorámka,“ je nemovitou kulturní památkou. Historická komunikace dostala v minulých letech nový asfaltový povrch. A radnice nechala zpevnit havarijní části komunikace. Na silnici navíc nesmí jezdit těžké nákladní automobily. Opravy kamenné silnice mají pokračovat i v následujících letech.

autor: zdt
Spustit audio