Hřiště na sídlišti Vítězná v Sokolově by mělo sloužit od příštího léta

8. listopad 2016

Vedení Sokolova vybralo konečnou podobu dětského hřiště, které vznikne na sídlišti Vítězná. V nebližší době by mohlo začít zpracování projektové dokumentace, aby mohla být stavba na jaře zahájena a od léta hřiště sloužilo dětem.

Vybudování centrálního hřiště bude prvním krokem k celkové revitalizaci sídliště. Náklady by měly být kolem 4,5 milionu korun.

Město nechá vybudovat hřiště mimo jiné na základě požadavků rodin s dětmi. V Sokolově je sice dětských hřišť dostatek, na Vítězné ale chybělo. „Ta dvě malá hřiště, která tam stála, byla v minulosti zrušena a nebyla nahrazena. Už delší dobu jsme slibovali, že na sídlišti vznikne centrální dětské hřiště," říká starosta Jan Picka.

Finální varianta hřiště je skromnější než původní návrhy, jejichž rozpočet převyšoval pět milionů korun. Z hracích prvků budou na hřišti houpadla, hrad se skluzavkou nebo trampolína. Atrakce by měly nabídnout vyžití dětem všech věkových kategorií.

Čtyřtisícové sídliště Vítězná by v následujících letech mělo postupně projít celkovou revitalizací. Podle návrhu Kristýny Greinerové by tam mohlo přibýt posezení u domova pro seniory, ovocný sad, komunitní zahradnictví nebo hřiště pro psy.

Nejvíc ale trápí obyvatele tohoto sídliště rozbité silnice a málo parkovacích míst. Letos bude po několika letech dokončena rekonstrukce Vítězné ulice, následovat by měla oprava ulice Spartakiádní.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio