Hvězdou karlovarského festivalu bude Casey Affleck. K Oscarovi přidá cenu od Bartošky

16. květen 2017

Herec Casey Affleck bude hlavním hvězdou letošního karlovarského festivalu. Držitel Oscara a Zlatého Globu za film Místo u moře, převezme na mezinárodním festivalu v Karlových Varech cenu prezidenta a uvede film A Ghost Story.

Cassey Affleck se začal ve filmech objevovat ve druhé polovině 90. let. Ve filmu Dannyho parťáci si charismatický herec se zasněným pohledem zahrál po boku takových hvězd jako George Clooney nebo Matt Damon. S o tři roky starším bratrem Benem Affleckem se zase potkal například ve filmu Dobrý Will Hunting.


MFFKV
52. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary proběhne letos od 30. června do 8. července

Na ocenění z nejvyšších - na Oscara a Zlatý Globus - si musel počkat až do roku 2017. Obě ceny a desítky dalších posbíral za hlavní roli ve filmu Místo u moře. Do Karlových Varů si v létě přijede pro Cenu prezidenta Mezinárodního filmového festivalu.

A nejen to, jak potvrzuje prezident festivalu Jiří Bartoška. „Zároveň přijíždí i s režisérem snímku The Ghost Story Davide Lowerym. Budeme moct uvítat oba tvůrce osobě, film bude mít speciální projekci, kterou uvedou hlavní představitel a režisér snímku," řekl Jiří Bartoška.

O účasti Casseyho Afflecka jednal karlovarský filmový festival už dřív. Mělo to ale jako u dalších pozvaných hvězd jeden podstatný filmový háček, který Bartoška vysvětlil: „V červenci je nejvíc světla a všichni touhle dobou točí. I Susan Sarandon byla pozvaná nadvakrát. Spíš to byl problém technický, než že by někdo neměl zájem nebo nechtěl přijet."

Cassey Affleck není jen herec. Film Light of my life, ke kterému napsal scénář, režíruje ho a hraje v něm hlavní roli, by měl přijít do kin příští rok.

autor: Regina Květoňová
Spustit audio