Informační tabule na pěší zóně v Chebu dostaly novou podobu

5. únor 2014

V minulých týdnech prošly zásadní modernizací dvě zvukové informační tabule na pěší zóně v Chebu. Jedna se nachází před obchodním domem Prior a druhá v sousedství křižovatky s Májovou ulicí. Novější tabule obsahují i vestavěný LCD displej, na kterém si zájemci mohou pustit některý ze dvou informačních video spotů.

„Jejich aktualizace se provádí pravidelně ve čtyřletém intervalu. Nyní byla předchozí čtvrtá generace zvukových informačních nosičů nahrazena podstatně modernější generací pátou,“ uvedla vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu na chebské radnici Marcela Brabačová.

Celoplošný ilustrační displej má novou výtvarnou i obsahovou koncepci a aktualizovanou kartografickou část. Po výběru některého z objektů zájmu nebo turistických cílů dojde k jeho světelné lokalizaci v orientačním plánu Chebu či mapě okolí města a zároveň se spustí zvukový komentář dostupný ve třech jazykových verzích.

Modernizovaná informační tabule obsahuje rovněž vestavěný LCD displej, na kterém si zájemci mohou pustit některý ze dvou informačních video spotů. „V případě Prohlídkového okruhu městem se jedná o fota s prolínacími efekty. Druhou možností je úvodní film Interaktivní encyklopedie Chebu, který byl v loňském roce odbornou porotou festivalu Tour Region Film ohodnocen nejvyšší cenou Grand Prix. Nyní je nazvaný Vítejte v Chebu a nově doplněný také cizojazyčnými titulky,“ upřesnila Marcela Brabačová.

Součástí aktualizace informačních nosičů bylo také vytvoření aplikace Turistický průvodce městem do mobilních telefonů s operačním systémem Android a iOS.

Třída Svobody – Pěší zóna Cheb
autor: Radim Jehlík
Spustit audio