Interaktivní encyklopedie Chebu bodovala v soutěži Zlatý erb

22. duben 2014

V Hradci Králové byly vyhlášeny výsledky celostátního kola soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí Zlatý erb 2014. Letošní ročník byl v pořadí již šestnáctý. Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb.

Město Cheb vybojovalo v konkurenci dalších 12 finalistů třetí místo v kategorii nejlepší elektronická služba měst, kdy bronzem byla oceněna Interaktivní encyklopedie města Cheb. Cenu za chebskou radnici převzali informatici Jaroslav Kubík a Jan Červenka.

„V současné době připravujeme novou podobu webových stránek města. Naší snahou je, aby nové stránky byly oproti těm stávajícím přehlednější a nabídly modernější design,“ uvedl tajemník chebské radnice Václav Sýkora.

Obsahem encyklopedie je přehled o 200 nejvýznamnějších chebských památkách, ale také událostech a osobnostech, které jsou vzájemně propojeny. K jednotlivým památkám jsou k dispozici texty, fotografie, videa nebo audiozáznamy, které jinak nebývají běžně dostupné.

Encyklopedie obsahuje také důležité turistické informace a umožňuje vytváření vlastních výletních tras po vybraných památkách. Je dostupná na stránkách http://encyklopedie.cheb.cz.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio