Kalovy Vary zahájily přístavbu Domova pro seniory. Hotovo má být na jaře 2019

1. srpen 2017

Lázeňské město zahájilo stavební akci, která má výrazně zvýšit kapacitu Domova pro seniory v městská části Stará role. Ke stávajícím 21 lůžkům jich v areálu přibyde dalších 40.

Vybraná firma postaví nejprve nové křídlo, kam se stávající klienti přesunou. Následně dojde na rekonstrukci starého objektu. Investice vyjde město Karlovy Vary na téměř 70 milionů korun.

Autorem projektu přístavby a rekonstrukce je architekt Václav Zůna. Jeho projekt je moderní, respektuje ale původní budovu. Do přístavby budou umístěny kuchyně, nové pokoje a spojovací komunikace. Část budovy bude prosklená s výhledem do přilehlého parku. V parkové části vzniknou klidové zóny pro klienty a jejich návštěvy. Realizace projektu se bude odehrávat za provozu a částečně omezí i současné klienty areálu.

Rekonstrukci a přístavbu Domova pro seniory ve Staré Roli město připravuje pět let. Kromě jiného proto, že stávající kapacita domova pro klienty s celodenní péči je pro lázeňské město nedostačující.

Přestavba areálu má být kompletně hotova v březnu 2019. Domov pro seniory provozuje příspěvková organizace Městské zařízení sociálních služeb. Nově vzniklá místa by mohla být zařazena do sítě krajem dotovaných sociálních lůžek.

autor: zdt
Spustit audio