Kamennou ulici v Chebu čekají úpravy, rekonstrukce bude rozdělena do dvou etap

25. květen 2017

Ještě letos se má Kamenná ulice pod chebským náměstím dočkat první etapy úprav. Práce budou stát téměř tři miliony korun.

Půjde například o přeskládání dlažby na vozovce, kde jsou už velké nerovnosti. Novou dlažbu dostanou chodníky. Místo zámkové dělníci použijí v souladu s požadavky památkářů kamennou.

„Na vjezdu a výjezdu z Kamenné ulice mají vzniknout bezpečnostní prvky v podobě zálivů, které zvýší bezpečnost provozu na obou křižovatkách. Na ostrůvku před poštou chceme pak vybudovat podzemní kontejnery, které v této lokalitě nahradí klasické popelnice,“ upřesnil místostarosta Zdeněk Hrkal.

V souvislosti s připravovanými úpravami má dojít také ke zvýšení počtu parkovacích míst. „V některých částech Kamenné ulice je možné zmenšit šířku chodníků, takže tady pak budou šikmá parkovací místa,“ vysvětlil místostarosta Hrkal.

V příštím roce by měla přijít na řadu druhá etapa úprav v podobě celkové rekonstrukce nepřehledné křižovatky na výjezdu z Kamenné ulice. Jednou z možností je vybudování kruhového objezdu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio